Een Scrum Master is de facilitator van een Scrum team. Hij of zij helpt het team om het product op te leveren volgens de scope, op tijd en binnen het budget.

Waarom een Scrum Master inhuren?

Je hebt al een team van medewerkers die zich bezighouden met de dagelijkse werkzaamheden, maar je hebt het gevoel dat er betere resultaten behaald kunnen worden. Dan is het een meerwaarde om een Scrum Master in te huren. Via MKB Scrum kan je op korte termijn een Scrum Master inhuren die het beste uit jouw team haalt. Hieronder leggen we de voordelen uit.

Meer weten over Scrum?

Wat mag je verwachten van onze Scrum Masters?

Dat hij jullie organisatie helpt bij het succesvol uitvoeren van projecten. Hij faciliteert alle meetings van het scrum team: hij leidt de dagelijkse huddle, neemt deel aan de sprintplanning-meeting en voert de sprint evaluatie uit. De scrum master werkt samen met de projecteigenaar, waarbij het zijn taak is om het scrum proces soepel te laten verlopen zodat het team optimaal kan presteren.

Maak een afspraak

In detail

Intern opleiden

De Scrum Master zal zowel de scrum teamleden als de stakeholders en overige betrokkenen in jullie organisatie opleiden.

Coaching

Hij of zij coachte de team leden en project eigenaren. Hij verbetert de teamprocessen en zorgt voor de ontwikkeling van alle teamleden.

Focus

Het is de taak van de Scrum Master om belemmeringen weg te nemen, zodat het team zich kan focussen op het project.

De spelregels

Scrum kent spelregels. De Scrum Master is hiervoor verantwoordelijk en draagt eraan bij dat het project op een zo efficiënt en effectief mogelijke manier uitgevoerd wordt.

Meeting Master

Scrum kent meetings. Die zorgen dat de gang erin blijft en dat problemen worden opgelost. De Scrum Master begeleid deze meetings.

Ambassadeur

Als ambassadeur van de Scrum-methode zorgt de Scrum Master voor draagvlak binnen de organisatie. Hij of zij wordt daarom ook wel de evangelist van Scrum genoemd.

In de praktijk

In de praktijk betekend het dat onze Scrum Master in het Scrum team onderstaande competenties heeft
waardoor de individuen in een team nog beter tot hun recht komen:

 Projecten georganiseerd en op schema te houden.
Teamleden helpen beter te communiceren en efficiënter samen te werken.
Helpen conflicten binnen een team op te lossen.
Helpen ervoor te zorgen dat aan kwaliteitsnormen wordt voldaan.
Teams helpen hun doelen te bereiken.

Plan een persoonlijke kennismaking