Scrum voor overheden

We leren jullie teams en daarmee je organisatie de Scrum methode toe te passen. Dat doen we in vier trainingen. Die hebben een specifieke opbouw waarmee we ervoor zorgen dat werkzaamheden binnen jullie afdeling sneller, beter en goedkoper uitgevoerd worden.

Plan een afspraak

Alles onder controle

Soms gaat het werk binnen de afdeling stroef. Het lijkt wel alsof jullie steeds meer mensen nodig hebben om dingen op tijd en goed af te krijgen. Terwijl de werkdruk toeneemt en er veel van jullie wordt gevraagd. Of jullie nu met vijf of vijftig mensen werken, er zijn momenten dat je de boel minder onder controle hebt. Daarvoor hebben we een oplossing.

Tevreden burgers, tevreden klanten

Nu er steeds meer van gemeenten en overheden wordt gevraagd voldoet de klassieke manier van projecten uitvoeren niet meer. Met als gevolg klagende burgers en interne klachten, een minder tevreden team en uitdagingen bij het werken binnen budget en deadlines. Scrum voor overheden helpt je deze uitdagingen te overwinnen.

Projecten

Een zoveelste project om zaken te verbeteren, te versnellen of effectiever te maken. Een uitbreiding op de gemeente website bouwen. De implementatie van een nieuw vergunningsproces. Voldoen aan de omgevingswet. De infrastructuur of interne communicatie verbeteren. Of … vul maar in.

Duurzaam

Hoe kom je tot een duurzame manier van werken die ervoor zorgt dat dat projecten slagen, terwijl jullie het al zo druk hebben met de dagelijkse werkzaamheden? Dat is waarvoor Scrum voor overheden is bedacht. Twee keer zoveel werk doen in de helft van de tijd.

Hiermee helpen we

Veel trainingen op het gebied van Scrum zijn gericht op IT-bedrijven. Niet bij ons. Onze trainingen zijn ontwikkeld voor overheden, onafhankelijk van wat die doen. Ze zijn zo opgezet dat jullie leren hoe je van de voordelen van Scrum gebruik kan maken, waardoor jullie snel en flexibel projecten gaan afronden. Hieronder wat meer over de trainingen we voor overheden en gemeenten hebben en in welke volgorde jullie die kunnen volgen.

Plan een kennismaking

BOOTCAMP

Een kennismaking: We leggen uit welke principes de basis vormen van Scrum voor overheden en hoe je die op een afdeling kan toepassen.

Lees meer

PROJECTEIGENAAR

De eindverantwoordelijke: Tijdens deze specifieke training wordt de rol van de projecteigenaar aangeleerd. Dat is de medewerker die in een project de eindverantwoordelijkheid draagt.

Lees meer

SCRUM MASTER

De proces bewaker: In deze training leren we de deelnemers hoe zij een effectieve Scrum-master worden. Deze rol is de procesbegeleider en coach van het team dat het project uitvoert.

Lees meer

HET TEAM

De uitvoerders: Tijdens deze training gaan we de teamleden trainen. Zij zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de manier waarop de taken, voorgesteld door de project eigenaar, uitgevoerd worden. Dat doen we aan de hand van een feitelijk project.

Lees meer