Wat is scrum? Dat is een manier van werken om je projecten snel, flexibel en goed voor elkaar te krijgen.

Wat is scrum?

Volgens bedenker Jeff Sutherland van het originele Scrum kan je er ‘tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd’. Moet je eens voorstellen! En MKB-scrum is niet moeilijk, iedereen kan het. We leren je onze scrum methode aan die is bedacht voor MKB-bedrijven, van directeur tot de magazijnmedewerker. Hieronder leggen we wat basistermen aan je uit.

Plan een kennismaking

4 waarden

De MKB-scrum methode gaat uit van vier waarden: Mensen, Resultaat, Samenwerken en Verandering. Wij leren je hoe je die waarden in de praktijk brengt.

12 principes

De principes van MKB-scrum bieden je concrete voorbeelden hoe ze in de dagelijkse praktijk toepasbaar zijn, bij jou dus. Dat gaan we je ook leren.

3 rollen

Wat is scrum en wat houden de rollen in? MKB-scrum kent 3 rollen. De project-eigenaar, de MKB-scrum master en de teamleden. Van ons leer je wat de taken en de verantwoordelijkheden zijn.

Sprints

Een project maak je behapbaar door het op te delen in sprints. Een sprint duurt 1-3 weken en is de hartslag van je project. Aan het eind van de sprint levert het tastbare resultaten op.

Meetings

Wat is scrum en hoe ga je om met meetings? Om je team goed te laten samenwerken kent MKB-scrum een paar meetings. Die zorgen ervoor dat de voortgang erin blijft en als er problemen zijn, deze direct opgelost worden.

Hulpmiddelen

Geen moeilijke projectmanagement software oplossingen maar eenvoudig te gebruiken tools waarin de voortgang van je project iedere dag opnieuw inzichtelijk is.

Wat is scrum in de praktijk?

We leren jouw bedrijf of organisatie hoe je ‘tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd’. Dat doen we door te trainen en de juiste tools te geven. Een kennismaking voor eigenaren en leidinggevenden in ons Bootcamp. Daarna volgt de training voor project eigenaren. Dan volgt de training voor hen die een team begeleiden en als laatste trainen we de teamleden zelf.

Plan een persoonlijke uitleg