Een manier van werken om je projecten snel, flexibel en goed voor elkaar te krijgen.

Het is niet moeilijk

We leren je een scrum methode aan die is bedacht voor MKB-bedrijven. Volgens bedenker Jeff Sutherland van het originele Scrum kan je er ‘tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd’. Stel je dat eens voor! Mooie is dat MKB-scrum niet moeilijk is, iedereen kan het. Wij leren het de directeur tot de magazijnmedewerker. Hieronder leggen we wat basistermen aan je uit.

Plan een kennismaking

Vier waarden

MKB-scrum gaat uit van vier waarden: Mensen, Resultaat, Samenwerken en Verandering. Hoe je die waarden in de praktijk brengt leren we je.

Twaalf principes

Deze principes bieden je concrete voorbeelden van hoe MKB-scrum zou moeten plaatsvinden in de dagelijkse praktijk, bij jou dus. Leren we je ook.

Duidelijke rollen

De methode kent rollen. De project-eigenaar, de MKB-scrum master en de teamleden. We leren je ieders taken en verantwoordelijkheden.

Sprints

Een project maak je behapbaar door het op te delen in sprints. Ze duren 1-3 weken, zijn de hartslag van je project en leveren tastbare resultaten op.

Meetings

Om je team optimaal te laten samenwerken kent Scrum meetings. Die zorgen ervoor dat de gang erin blijft en dat problemen direct worden opgelost.

Hulpmiddelen

Geen complexe projectmanagement software maar eenvoudig te gebruiken tools waarin je project en de voortgang ervan iedere dag opnieuw inzichtelijk is.

In de praktijk

Wat we doen is jouw bedrijf of organisatie leren hoe ze ‘tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd’. Dat doen we door te trainen, te begeleiden en de juiste tools te geven. Een kennismaking voor eigenaren en leidinggevenden in ons Bootcamp. Dan de training voor project eigenaren. Vervolgens de training voor hen die een team begeleiden en als laatste de teamleden zelf.

Plan een persoonlijke uitleg